De kracht van fotografie

Fotografie is de kunst en wetenschap van het vastleggen van licht om een ​​vast beeld te leggen. fotografie Dankzij kunnen we momenten vastleggen en bewaren die anders misschien verloren zou zijn gegaan. Fotografie is al meer dan 150 jaar een belangrijk medium voor het vastleggen van de wereld om ons heen.

De geschiedenis van fotografie

De geschiedenis van fotografie gaat terug naar de oudheid, toen het concept van de camera obscura voor het eerst werd beschreven door de Chinese filosoof Mo-Ti in de 5e eeuw voor Christus. In de 11e eeuw gebruikten Arabisch geleerde camera obscura om afbeeldingen van de eclipsen van de zon te maken.

Maar het duurde tot de 19e eeuw voordat de fotografie zoals we die nu kennen, echt opkwam. De eerste permanente fotograaf, Nicéphore Niépce, maakte in 1826 de eerste foto door een belichtingsproces van acht uur te gebruiken. In 1837 vond Louis Daguerre de daguerreotypie uit, een methode om afbeeldingen te maken met behulp van een gepolijste zilveren plaat.

De ontwikkeling van de fotografie werd voortgezet door de introductie van flexibele film in 1889, die het mogelijk maakte om meerdere afbeeldingen op dezelfde rolfilm te maken. In de 20e eeuw werd de fotografie een van de belangrijkste media voor visuele communicatie en expressie.

De kunst van fotografie

Fotografie is niet alleen een wetenschap, het is ook een kunstvorm. Een goede foto actie techniek en artistiek vermogen om een ​​beeld vast te leggen dat zowel informatief als aantrekkelijk is.

Succesvolle fotografen moeten beslissende beslissingen nemen over compositie, licht en perspectief om een ​​beeld te maken van de emoties van de kijker. Fotografen hebben ontelbare manieren om het gevoel en de betekenis van hun beelden te beïnvloeden.

Fotografie kan ook worden gebruikt om boodschappen over te brengen. Foto's kunnen worden gebruikt om verhalen te vertellen, kwesties die te maken hebben met te documenteren en mensen op de hoogte te stellen van dingen die aan de gang zijn in de wereld. Dit kan worden gezien in fotojournalistiek, reclamefotografie, modefotografie, portretfotografie en nog veel meer.

De wetenschap van fotografie

fotografie Hoewel veel kunstzinnige eigenschappen hebben, is het ook nauw verbonden met wetenschap.

Ook interessant

Fotografie

De kracht van fotografieFotografie is de kunst en wetenschap van het vastleggen van licht om een ​​vast beeld te leggen. fotografie Dankzij kunnen we ...

Lees verder

Fotograferen Bouwwerven

Camera ' s, Software, Licht en Andere Belangrijke Camera-ApparatuurEr zijn vele uitdagingen die betrokken zijn bij het proberen te fotograferen bouwp ...

Lees verder

Fotograferen Interieur

Fotograferen Interieur: Tips en Tricks voor de Perfecte ShotsAls het gaat om interieurontwerp, is de juiste fotograaf van essentieel belang om de sch ...

Lees verder